Tapas: heerlijke kleine Spaanse hapjes

Posted in Thema's

Limoensoep met zalm


Aardappelomelet

Gefrituurde dadels

Paprika salade

Knoflookgarnalen in tomatensaus

Gefrituurde inktvis

Kaasdriehoekjes

Taartje met ham en champignons

Knoflook en tomatenbrood

Banderilla dressing


Meloenijs met room.

Lees meer →

Vergeten groenten

Posted in Thema's

Lees meer →

Aziatisch: Thaïs, Japans, Indiaas, Vietnamees, Chinees en meer.

Posted in Thema's

Kokos-kippensoep

Salade met rauwe tonijn, avocado, gember en Thaise chilidressing.

Thaise loempia’s


Viscurry.

Taugé met varkensvlees

Vleeskoekjes van maïs

Hemelse Saté.

Thaise kip-curry.

Curry met rundvlees


Thaise Rijst
Noedels / Mie
Naanbrood


Thaise bananen.

Lees meer →

Italiaans: simpel, puur en fris.

Posted in Thema's

Toscaanse keuken

Schiacciata al rosmarino
Brood met rozemarijn


Mezza luna ripiena di salmane e basilica
Maantjes van pasta gevuld met zalm en basilicum


Melanzane al Forno
Aubergines met mozzarella


Saltimbocca alla Komana
Kalfsschnitzels op Romeinse wijze


Risotto met groenten


Panzanella
Toscaanse broodsalade


Zuccotto
Lange vinger taart

Lees meer →

Vegetarisch: heerlijke gerechten zonder vlees

Posted in Thema's

Soep van pastinaak, appel en kerrie met pastinaakchips


Broodstengels met pijnboompitjes


Spinaziesoufflés met ricotta en fonduta

Italiaanse gevulde auberginerol­letjes


Tiramisu – profiteroles

Lees meer →

4-gangenmenu’s naar keuze

Posted in Thema's

Dit zijn voorbeelden van gerechten.
U kunt een menu natuurlijk ook helemaal zelf samenstellen.


Soepen:

Shi-i-takesoep onder een bladerdeeghoedje
of
Pompoensoep met geroosterde amandelen
of
Thaise kippensoep
of
Geroosterde tomatensoep


Voorgerechten:

zwarte pasta met gamba’s en saffraansaus
of
Zeebaars met Pestosaus en een Groententaartje
of
Gebakken witlof met geitenkaas en druiven
of
Zalmtartaar met rucoladressing


Hoofdgerechten:

Lendenstuk gevuld met paddenstoelen , röstikoekjes en peultjes
of
Gevulde zeeduivel met Parma- of Serranoham
of
Struisvogelbiefstuk met cantharellen en witte portjus.
of
Lamsrack met gekonfijte knoflooksaus


Nagerechten:

Triffle
of
Chocolademousse in een kruidig koekje met frambozensaus
of
Crème Brûlée
of
Gefrituurd ijs

Lees meer →

Sushi: Heerlijke Japanse kleine hapjes.

Posted in Thema's

Soorten Sushi
Maki-sushi:
Kleine sushi-rolletjes van rijst, vis en/of groenten, omwikkeld met nori.

Futomaki-sushi:
Dikke sushi rolletjes

Nigiri-sushi:
Blokjes rijst belegd met rauwe vis of andere ingrediënten.

Temaki-sushi:
Hoorntjes van nori met rijst en andere ingrediënten.

Hako-sushi:
Geperste nigiri-sushi in blokken.

De Sushi kookworkshop kan bestaan uit:

  • Rijst koken voor sushi.
  • Gekruide Shitake-paddestoelen
  • Tonijnrolletjes
  • Komkommerrolletjes
  • Tonijn met komkommerrolletjes
  • Zalmrolletjes
  • Futomaki met kampyo, omelet, soboro en komkommer
  • Californiarolletjes

Uiteraard het op een goede manier maken van de sushi met bamboe-matjes

Lees meer →

High tea. de Engelse invulling van een “High Tea”

Posted in Thema's

Appelmuffins
Baconmuffins
Cheese scones
Lemon curd
Cinnamon rolls
Sandwiches:
Zalm / Tomaat / Komkommer / Gerookte kip / Tonijn
Welsh Rarebit
Shortbread
Chocolade ­frambozenrol
Triffle
Marsepein bonbons
Mulled Cider

Lees meer →

Cajun

Posted in Thema's

Blackened meerval met gegrilde tomaat


Maïsflensjes

Gevulde uien met broccoli
Kip–garnalen Jambalaya

Zoete aardappel uit de oven.

Cajun-gehaktballetjes

Wittekool sla


Pecannoten taart

Lees meer →

Griekse keuken

Posted in Thema's

Keuze uit de diverse onderstaande gerechten waarmee een heerlijk Grieks menu kan worden samengesteld.

Andere Griekse gerechten zijn natuurlijk ook altijd mogelijk.

Mezedes Pikilia
Diverse voorgerechtjes:

Tarama salata
Viskuit salade

Tiropita’s
Kaasdriehoekjes

Dolmades
Gevulde wijnbladeren

Pitabrood

Horiatiki
Griekse salade met féta kaas

Tomates yemistes
Gevulde tomaten.

Tzatziki
yoghurt knoflook/mint saus

Mousaka
Gehaktschotel met aubergines

Souvlakia arnisia
Spiesjes met gegrilde lamshaas

Pilaw
Griekse rijst

Baclava
Gebak met walnoot-amandelvulling in honingsiroop

Lees meer →

Basiskookcursus: voor alle basis kookbereidingen en technieken

Posted in Thema's

U kunt zelf niet zo goed koken of u wilt wat beter de kooktechnieken beheersen?

Dan bestaat er de mogelijkheid om een privé kookcursus te volgen. In de vertrouwde omgeving van uw eigen keuken worden de diverse technieken behandeld. Uiteraard aangepast aan uw eigen “kook” niveau.

Het aantal lessen hangt af van datgene wat u wilt leren. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan de basis-kooktechnieken en warenkennis.

Om de kwaliteit te waarborgen en een ieder de juiste aandacht te kunnen geven, geeft een maximum van 4 personen het beste resultaat..

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Basis soepbereidingen
    • Kippen-fond
    • Groente-fond
  • Afleidingen
    • Bloemkoolsoep
    • Tomatensoep
    • Champignonsoep
  • Vleesbereidingen
    • Gevuld vlees
    • Gevulde kipfilet op z’n Italiaans
    • Gevulde schnitzel
    • Gevulde varkenshaas in bladerdeeg
  • Grote stukken vlees
  • Roodvlees bakken
  • Aardappelbereidingen
    • Pommes Anna
    • Pommes dauphine
    • Pommes purée ordinaire
    • Puree duchesse
  • Gevulde groenten
    • Gevulde paprika met gehakt
    • Gevulde paprika vegetarisch
    • Gevulde courgette
    • Gevulde puntpaprika’s
  • Andere groente bereidingen
  • Garneertechnieken
  • Gebak
    • Kapsel ( cake voor taarten)
    • Cake basisbereiding
    • Chocoladetaart
  • Spuittechnieken
  • Nagerechten
    • Vanille bavarois
    • Creme brulee
  • Eier-bereidingen
    • Gevulde eieren
    • Boeren omelet
    • Omelet met kaas en Rucola
    • Roereieren

Andere keuzes zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Lees meer →

Een thema of invulling van de kookles naar keuze

Posted in Thema's

Lees meer →