Even voorstellen

Mijn naam is Anita Jongeboer.

Na het volgen van de mbo koksopleiding in Rotterdam ben ik werkzaam geweest in diverse horecabedrijven in Den Haag.

Hierna heb ik verder gestudeerd als kookdocent bij de lerarenopleiding in Amsterdam, waar ik tevens mijn 2e graad bevoegdheid als consumptief docent heb gehaald. De jaren daarna ben ik gaan werken op een LTS in Delft. Hier heb ik lesgegeven in koken, serveren, brood- en banketbakken. Daarna ben ik overgestapt naar het MBO-onderwijs bij de CCD (Consumptief Civiele Diensten). Hier gaf ik les aan leerling koks die in de instelling, catering of andere groothuishouding wilden werken. Na diverse fusies van scholen ben ik terecht gekomen bij het Albeda College in Rotterdam, waar ik tot op heden nog steeds werkzaam ben. Hier heb ik c.a. 4 jaar op de afdeling Horeca gewerkt. Momenteel geef ik er les in de gezondheidszorg en doceer ik alle vakken die te maken hebben met voeding.

Vanaf 1988 heb ik kook- en demonstratielessen gegeven bij de Kokkerie in Gouda. Verder verzorg ik op verzoek kookdemonstraties of kooklessen.  In mijn kooklessen besteed ik veel aandacht aan technieken en productinformatie. Vaak is alleen het aanleren van de diverse (basis) kooktechnieken, of het goed leren omgaan met kookmateriaal al een goede stap in de richting van het creatief koken.

Mijn doelstelling is om u – in een gezellige ongedwongen sfeer – kennis en vaardigheden aan te leren, die u niet in de kookboeken vindt.

Voor meer informatie over de kookworkshops kunt u contact opnemen:

Telefoon

Mobiel: 06-24214911

Mail

Anita Jongeboer: menuplan@live.nl